Soğuk havalarda, ayağınızı çorabın üstünden alüminyum folyo ile kaplayıp ayakkabınızı giydiğiniz de, ayağınızın daha sıcak olacağını biliyor muydunuz ?

Soğuk Havalarda Nasıl Giyinmeliyiz ?

Kışın soğuk bir günde alta termal tayt giymek en iyisidir. Üste, nefes alan bir uzun kol t-shirt ile su ve rüzgar geçirmez bir ceket giyilebilir. Soğuktan en çok etkilenen bölger eller ve ayaklardır. Hareketleri kısıtlamayan bir eldiven ile ısı yalıtımlı ayakkabılar iyi iş görür. Bisiklet ayakkabısı kullanılıyor ise termal çorap ve ayakkabı kılıfı soğun etkisini azaltır. Ayaklarınıza “Alüminyum Folyo” sardığınızda ne kadar başarılı olabileceğini göreceksiniz.

ALT: Kalın ama nefes alan bir giysi gereklidir. Termal tayt en kullanışlısı olur. Çeşitli kalınlıklarda ve modellerde taytlar bulunur. Bunların içinde askılı taytlar en rahatıdır. Farklı yalıtım özelleklerinde, kalınlıklarda taytların olması hava durumuna göre seçim şansı sunar.

ÜST: Nefes alan, su geçirmez, rüzgarı ve yağmuru dışarıda tutan bir giysi gereklidir. Bunun için uzun kol bir bisiklet tişörtü her zaman iş görür. Çok soğuk günlerde termal tişört gerekebilir. Bunların dışına da su ve rüzgar geçirmez bir bisiklet ceketi ya da bir teknik mont gerekir.

BAŞ: Kaskın altına termal bir bere ya da buff çok işe yarar.

EL ve AYAKLAR: Termal eldiven ve çoraplar soğukta iyi iş görür. Bisiklet ayakkabıları kullanıldığında ayrıca ayakkabı kılıfı ile de korunmak gerekebilir.

GÖZLÜK: Camları değişebilen gözlükler kullanışlıdır. Kışın özellikle siste ve puslu havada kullanılabilecek açık renk camlar gerekir. Karlı günlerde ise koyu renk bir cama güneşli günlerden daha çok ihtiyaç duyulur.

Aynı zamanda “Bike İzmir” kışlık tayt, forma, rüzgarlık/yağmurluk ve ceketler aradığınız ve sizi sıcak tutabilecek ürün olabilir. Detaylı bilgi için, internet sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
www.bikeizmir.club/magaza

#bikeizmir #bikepedia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir