Bisiklet kullanırken, doğru kıyafet seçimi sürüş mesafenizi uzatmanız da, size yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz ?

Bisiklet forması profesyonellerin, yarış koşanların temel ekipmanlarından biridir. Tüm bisiklet giysilerinde aranılan temel özellikler hafif, rahat ve hızlı kuruma forma için de geçerlidir.

Bisiklet formaları normal bir spor t-shirtten farklı olarak likra kumaştan yapıldığından olabildiğince bedeni sarar, rüzgar direncini minimuma indirir. Nefes alabilen kumaş yapısı, terin dışarı atılmasını sağlayarak sürüş konforunu artırır.

Bisiklet formasının ayrıcı özelliklerinden biri bel arka kesiminin uzun olması ve burada yer alan torba formundaki cepleridir. Normal kesimli bir spor tshirt, bisiklet kullanırken sürücünün pozisyonu gereği beli açık bırakır. Sürüş pozisyonu nedeniyle başka bir beden bölgesinde cep kullanmak olanaksız olduğundan bisiklet formalarının bu arka cepleri çok işlevseldir.

Yeni başlayanlar ve amatörler için de bütün bu sayılan üstünlükler bir tercih nedenidir. Ama belki de en önemli neden acemi bisikiletçi gibi görünmemektir. Dahası Anadolu’nun bir çok yerinde hala, yalnızca bir formanız varsa bile bisikletinizle birlikte turist muamelesi görürsünüz. Hatta şehirden uzaklaşınca bile, “Hello” diye el sallayanları sıklıkla görebilirsiniz. 🙂

#bikepedia

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir